Η Εταιρία μας

Συμβουλές Ανακαίνισης

Εμπιστευτείτε μας γιατί.. χτίζουμε εμείς για εσάς

Σήμερα, που η αγορά ενός διαμερίσματος, ή το χτίσιμο ενός νέου σπιτιού είναι μια δύσκολη υπόθεση (αφενός λόγο της μη χρηματοδότησης από τις τράπεζες, αφετέρου των οικονομικών δυσκολιών της εποχής), τη θέση παίρνει η ανακαίνιση ενός παλαιού υπάρχοντος ακινήτου. Η ανακαίνιση ενός ακινήτου μπορεί να ακούγεται εύκολη υπόθεση, αλλά με λάθος επιλογές μπορεί να σας προκαλέσει τόσα προβλήματα όσα δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Γιατί να απευθυνθώ σε εταιρεία;

Κάποιοι θεωρούν την ανάθεση σε εταιρεία πεταμένα λεφτά, και επιλέγουν να κάνουν ανακαινίσεις μόνοι τους, επιλέγοντας τυχαία συνεργεία αριστερά - δεξιά, από γνωστούς, φίλους ή ακόμη και από αγγελίες. Αυτοί οι Άνθρωποι πέφτουν συνήθως θύματα εκμετάλλευσης από επιτηδείους άσχετους συνήθως τεχνίτες, οι οποίοι το μόνο που κοιτούν είναι η ευκολία τους (και όχι η σωστή εφαρμογή εργασιών) καθώς και το πως θα τραβήξουν χρήματα, αφήνοντας, μετά τους ιδιοκτήτες να τους ψάχνουν στα τηλέφωνα για να τους τελειώσουν τις εργασίες που υποτίθεται συμφώνησαν.

Εδώ είναι που χρειάζεστε τις γνώσεις την εμπειρία και τις εγγυήσεις ων ειδικών. Εδώ θα πρέπει να απευθυνθείτε και να επιλέξετε έναν υπεύθυνο εργολάβο - τεχνική εταιρεία για να αναλάβει την αποπεράτωση της ανακαίνισης σας, με το κλειδί στο χέρι.

Αν δεν έχετε κάποιον γνωστό που να σας εγγυηθεί, βγείτε να ψάξετε στην ελεύθερη αγορά. Σε αγγελίες και μέσω internet, μπορείτε να βρείτε δεκάδες ανθρώπους. Όμως για να αποφύγετε να συνεργαστείτε με τον λάθος επαγγελματία, ακολουθείστε μερικές απλές συμβουλές:

- Άσχετοι και εταιρείες. Μην απευθύνεστε σε άσχετους που υποστηρίζουν ότι ξέρουν να κάνουν τα πάντα, σε δημοσιευμένες αγγελίες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό, καλύτερα να προτιμήσετε κάποια εταιρεία παρά έναν άγνωστο ιδιώτη (που πιθανότατα μαζεύει ανειδίκευτους εργάτες ή τεχνίτες, ακόμη και από τις πλατείες).

- Επίσκεψη και αυτοψία χώρου. Ένας σωστός και υπεύθυνος επαγγελματίας, θα σας ζητήσει πρώτα  μια επίσκεψη στο ακίνητό σας. Κάθε ακίνητο είναι μοναδικό και οι εργασίες που απαιτούνται διαφέρουν από τα άλλα ακίνητα. Αφού  σας επισκεφτεί (εννοείτε δωρεάν) και καταγράψει τις εργασίες που απαιτούνται, θα σας ενημερώσει με έγγραφη προσφορά, συνοδευόμενη από εικόνες προοπτικού, και αναλυτική περιγραφή για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν. Θα πρέπει να σας αναφέρει αναλυτικά την ποιότητα των πρώτων υλών και των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν, το χρονοδιάγραμμα που θα απαιτηθεί για την αποπεράτωση των περιγραφομένων εργασιών του ακινήτου σας, καθώς και το ύψος της οικονομικής δαπάνης.

- Εκθεσιακός Χώρος. Ένας οργανωμένος επαγγελματίας, θα πρέπει να διαθέτει έκθεση, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε και να επιλέξετε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο ακίνητο σας, και όχι να σας υπόσχετε διάφορα προφορικά ή να σας στέλνει αριστερά - δεξιά για να σας δείξει σε διάφορες εκθέσεις.

- Επιλογή υλικών. Προσέξτε την επιλογή των υλικών και πρώτων υλών που θα σας προτείνουν να χρησιμοποιήσουν στο ακίνητο σας. Τα επώνυμα υλικά είναι πιθανών λίγο ακριβότερα, αλλά σας εγγυώνται πιστοποιημένη ποιότητα  και εγγύηση προϊόντος.

Μην δεχθείτε ποτέ την τοποθέτηση ανώνυμων και αγνώστων υλικών στο ακίνητο σας, διότι συνήθως δεν συνοδεύονται από καμία εγγύηση ποιότητος, και έτσι αφ ενός ο επαγγελματίας θα έχει κερδίσει διπλά, αφ ετέρου εσείς σύντομα θα αρχίσετε να έχετε προβλήματα που κανείς δεν θα μπορεί να σας λύσει, αναγκάζοντας σας να πληρώσετε ξανά για την αντικατάσταση ή επισκευή τους.

- Άδεια και ασφάλεια έργου. Ένας σωστός και υπεύθυνος εργολάβος θα πρέπει να φροντίσει μέσα στην προσφορά του να σας αναφέρει ότι θα εκδώσει την απαραίτητη άδεια που προβλέπετε για τις εργασίες σας, και ταυτόχρονα να αναλαμβάνει το κόστος για την ασφάλεια του προσωπικού που θα εργαστεί στο ακίνητό σας. Έτσι θα αναλαμβάνει τα πάντα, και θα είστε κατοχυρωμένοι εγγράφως. Νομικά υπεύθυνος απέναντι σε ασφαλιστικά ταμεία όπως το ΙΚΑ είναι ο εργοδότης, δηλαδή ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, οπότε σε μία ενδεχόμενη καταγγελία (ακόμη και από τους ίδιους τους εργαζομένους του), ή έναν έλεγχο από την Αστυνομία θα βρεθείτε μπροστά σε άσχημες και δυσάρεστες εκπλήξεις.

- Συμφωνητικό. Ένας σωστός επαγγελματίας μετά την προσφορά, θα σας συντάξει και θα υπογράψετε μαζί του γραπτό συμφωνητικό, αναφέροντας αναλυτικά τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, τα ακριβή υλικά και το μοντέλο αυτών που θα χρησιμοποιηθούν, το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, την αμοιβή, και αναλυτικά τον τρόπο πληρωμής μέχρι την αποπεράτωση.


Πάρτε προσφορές και επιλέξτε σωστά
Πάρτε προσφορές και επιλέξτε τις καλύτερες, οι οποίες δεν θα πρέπει απαραίτητα να είναι οι φθηνότερες. Αποφύγετε προσφορές που φαίνονται ότι κάνουν μεγάλες εκπτώσεις χρησιμοποιώντας ασαφείς όρους μόνο και μόνο για να πάρουν την δουλειά. Επιλέξτε την προσφορά που σας φαίνεται αναλυτική, κατανοητή και επαγγελματική, ακόμη και από το πως συντάχθηκε. Επιλέξτε τον επαγγελματία που σας εμπνέει εμπιστοσύνη, και μη διστάσετε να του ζητήσετε να σας υποδείξει τις 5 - 10 τελευταίες ανακαινίσεις που κατασκεύασε. Αυτή θα είναι η καλύτερη εγγύηση για το ποιον έχετε μπροστά σας.

Προκαταβολή
Μη δίνετε προκαταβολικά χρήματα. Οι πληρωμές θα πρέπει να γίνονται με την πρόοδο των εργασιών, και βάση του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος. Η τελευταία δόση των εργασιών θα πρέπει να πληρωθεί μόνο όταν το έργο αποπερατωθεί και σας ικανοποιεί πλήρως. Εταιρείες και εργολάβοι που σέβονται τον εαυτό τους, και εμπιστεύονται το αποτέλεσμα της εργασίας τους, δεν θα σας πιέσουν ποτέ για να τους εξοφλήσετε πριν σας παραδώσουν το έργο.

Συμπέρασμα
Τηρήστε τα παραπάνω και να είστε σίγουροι πως έτσι θα γλυτώσετε χρήματα, χρόνο, και απρόοπτες δυσάρεστες περιπέτειες, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε εγγυήσεις για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο ακίνητό σας.

 

Δείγματα δουλειάς μας στο χώρο της Ανακαίνισης

Δείτε τα Πακέτα Προσφορών Ανακαίνισης


ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με όσους μας εμπιστεύτηκαν.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΑΣ

Ανακαινίσεις Ρούσσος

Αναλαμβάνουμε εξ΄ολοκλήρου ανακαινίσεις παλαιών διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων, καθώς και επιμέρους εργασίες σε αυτά (π.χ. ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου) με σκοπό την λειτουργική, την ποιοτική αλλά και την αισθητική τους αναβάθμιση.

Επικοινωνία

Υψηλάντου 150-152, Πετρούπολη - Αθήνα, Τ.Κ.: 13231

210 5050780 - 6977 309264

info@oikodomikiroussos.gr

210 50 50780

Δευτ. - Παρ. : 09:00 - 21:00

Ανακαίνιση σπιτιού & επαγγελματικών χώρων | Ανακαινίσεις Χώρων Ρούσσος