Εμπιστευτείτε μας γιατί.. χτίζουμε εμείς για εσάς

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΡΟΥΣΣΟΣ

Εκμεταλευτείτε το οικοπεδό σας - Χτίζουμε εμείς για εσάς

Η αντιπαροχή είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος αξιοποίησης ενός οικοπέδου με την οποία κατασκευάστηκαν χιλιάδες πολυκατοικίες τα τελευταία 50 χρόνια στην αττική αλλά και γενικά σε όλη τη ελληνική επικράτεια.

Αντιπαροχή είναι η συμφωνία μέτρων (διαμερισμάτων) που θα λάβει ο ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου (οικοπεδούχος) ως εργολαβικό αντάλλαγμα έχοντας αναθέσει σε εργολάβο την ανέγερση πολυκατοικίας στο οικόπεδό του. Με τη μέθοδο αυτή έχετε την δυνατότητα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να αποκτήσετε το ακίνητο που ονειρεύεστε, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία και την ποιότητα κατασκευής της εταιρείας που θα επιλέξετε να δώσετε το οικόπεδό σας.

Τα ποσοστά των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να λάβει ως αντιπαροχή κάποιος οικοπεδούχος, καθορίζονται αφενός δε με την πραγματική αξία του οικοπέδου του, αφετέρου δε με την ποιότητα κατασκευής (κοστολόγιο) του κάθε κατασκευαστή. Αυτό σημαίνει ότι ένας κατασκευαστής ο οποίος κατασκευάζει φθηνά ακίνητα θα δώσει περισσότερα μέτρα σε σχέση με κάποιον ο οποίος κατασκευάζει πολυτελή και ποιοτικά, άρα και πιο ακριβά ακίνητα. Σημαντικό επίσης ρόλο στον υπολογισμό της αντιπαροχής παίζει και η εκάστοτε προσφορά και ζήτηση ακινήτων στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς σε περιοχές στις οποίες υπάρχει έλλειψη οικοπέδων – διαμερισμάτων το ποσοστό αντιπαροχής αυξάνεται ενώ σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα το ποσοστό αυτό μειώνεται.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσει κανείς στην επιλογή κατασκευαστικής εταιρείας προκειμένου να αναθέσει το οικόπεδό του προς αντιπαροχή. Τα κριτήρια επιλογής θα πρέπει απαραίτητα να είναι η υψηλή ποιότητα κατασκευής με μία πλούσια γενική συγγραφή υποχρεώσεων, η φερεγγυότητα, η αξιοπιστία και το παρελθόν των κατασκευών της κάθε κατασκευαστικής εταιρείας και όχι πρωτίστως το ποσοστό που θα δοθεί ως αντιπαροχή.

Εμείς αναλαμβάνουμε την κατασκευή πολυκατοικιών με το σύστημα της αντιπαροχής. Αν είστε κάτοχος οικοπέδου και ενδιαφέρεστε να το δώσετε, καλέστε μας να σας επισκεφτούμε για να δούμε από κοντά το οικόπεδό σας, να σας προσκομίσουμε την γενική συγγραφή υποχρεώσεων της κατασκευής μας, καθώς και προσφορά αντιπαροχής.

Έχετε απορίες..
Επικοινωνήστε μαζί μας

Η ομάδα μας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και παρέχει ένα μεγάλο σύνολο υπηρεσιών στον τομέα των κατασκευών & ανακαινίσεων

Συνεργάτες