Οικοδομικά υλικά: Ασυγκράτητη η άνοδος στις τιμές – Αύξηση 5,7% τον Νοέμβριο

Σε ανοδική τροχιά παραμένουν οι τιμές των οικοδομικών υλικών, που κατέγραψαν νέα αύξηση 5,7% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, άνοδος καταγράφηκε και σε μηναία βάση. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών τον περασμένο Νοέμβριο,, παρουσίασε αύξηση 0,3% σε σύγκριση με τον δείκτη του Οκτωβρίου 2023, έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών του έτους 2022.

Σε επίπεδο 12μηνου, ο μέσος δείκτης της περιόδου Δεκεμβρίου 2022 – Νοεμβρίου 2023 κατέγραψε άνοδο 8,1%, , σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2021 – Νοεμβρίου 2022, έναντι αύξησης 10,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Ο «χάρτης» των ανατιμήσεων

Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις καταγράφηκαν στα τούβλα (+14%), στους υαλοπίνακες ασφαλείας (+11,2%) και στους σωλήνες (+10,1%).

Πηγή: Naftemporiki.gr

Ετικέτες:

Κοινοποίηση:

Έχετε απορίες..
Επικοινωνήστε μαζί μας

Η ομάδα μας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και παρέχει ένα μεγάλο σύνολο υπηρεσιών στον τομέα των κατασκευών & ανακαινίσεων